Ben je toe aan een nieuw behangetje in je woonkamer, keuken of slaapkamer? Behang kan je ruimte in één klap een geheel nieuwe sfeer geven. Een leuk klusje dus, met een groots effect. Benieuwd wat voor behangetjes er op dit moment erg trendy zijn? Lees dan snel verder, want in deze blogpost sommen we er drie voor je op, plus wat tips om gemakkelijk zelf te kunnen behangen.

Botanisch behang

Met stip op nummer één staat natuurlijk behang met botanische patronen, zoals palmbomen, planten en bloemen. Ook vogels en vlinder zie je geregeld voorbij komen op behangetjes met botanische print. Dit type behang heeft vaak groen als basiskleur, wat een hele natuurlijke uitstraling geeft. Het is perfect voor ruimtes waarin je je optimaal wilt kunnen ontspannen, zoals de slaapkamer.

Behang met ruitjes

Waar de retro-achtige ruitjes lang populair waren in de jaren zeventig, zijn ze ook nu weer helemaal terug van weggeweest! Ruitjesbehang is er met zowel ouderwetse als wat modernere uitstraling en natuurlijk in allerlei verschillende kleuren. Deze behangtrend is vooral leuk in combinatie met vintage of tweedehands meubels en vele kleurrijke accenten. Behang met ruitjes wordt dan ook veel toegepast in kinderkamers of keukens waarin echt geleefd wordt.

Boetiek hotel behang

Als laatste is behang met een boetiek hotel gevoel ook erg trendy. Dit is behang met een super de luxe uitstraling, en vaak zelfs met glimmende details. Je geeft er elke ruimte gemakkelijk een exclusieve uitstraling mee, die je doet denken aan een luxe hotel. Behang in deze stijl is er in veel verschillende kleuren, maar als je voor pure luxe wilt gaan, houd je het qua kleur het beste rustig. Wit in combinatie met goud bijvoorbeeld, of zwart met wit. Over het algemeen geldt: hoe groter de print, hoe luxer deze oogt. Kleine bloemetjes passen bijvoorbeeld niet bij deze trend.

Tips voor het behangen

Ga je aan de slag met behangen? Zorg er dan allereerst voor dat de muren absoluut egaal zijn. Moeten ze eerst gestukt worden? Schakel dan een stukadoor in bij jou in de buurt, die je vindt via internet. Deze stukadoor in Arnhem bijvoorbeeld, werkt in de gehele regio rondom deze Gelderse stad. Ook bij jou in de buurt vind je vast meerdere opties.

Is de muur goed glad? Breng dan de lijm aan op het behang (in het geval van vliesbehang) of op de muur, en werk baan voor baan, waarbij je eerst met behulp van een waterpas de eerste baan aftekent op de muur. Bespaar niet op de hoeveelheid lijm, want je wilt niet dat de banen loslaten! Volg je al deze tips op? Dan moet het goed komen.

By Trudi