Wanneer we denken aan het verbouwen of opknappen van een ruimte, zijn de tegels een essentieel onderdeel dat niet over het hoofd kan worden gezien. Ze spelen niet alleen een cruciale rol op functioneel gebied door onze vloeren en muren te beschermen, maar ze bieden ook de mogelijkheid om een esthetische toets toe te voegen die de algehele uitstraling van een kamer kan bepalen. Twee tegeltrends die onlangs in de schijnwerpers zijn gekomen, zijn de hexagonale tegels en de terrazzo tegels. Beide brengen hun eigen unieke flair in het interieurdesign en zijn een lust voor het oog. Maar wat maakt deze specifieke tegelkeuzes zo populair?

De Geometrische Schoonheid van Hexagon Tegels

De eerste keer dat ik hexagon tegels zag, was ik geïntrigeerd door hun onderscheidende vorm. Deze zeshoekige wonderen zijn ver verwijderd van de traditionele vierkante of rechthoekige tegels die we gewend zijn te zien. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom ze zo'n opmars maken in moderne huizen en commerciële ruimtes.

Het gebruik van hexagonale patronen biedt een interessant geometrisch contrast, waardoor de ruimte dynamisch en boeiend wordt. Of het nu gaat om een keukenachterwand, een badkamervloer of een inkomhal, deze tegels kunnen zowel een subtiele als een gedurfde stijlstatement maken, afhankelijk van de kleur en het patroon dat je kiest.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om deze trend zelf uit te proberen, kun je eenvoudig hexagon tegels online bestellen om je eigen unieke ruimte te creëren.

Terrazzo Tegels: Een Renaissance in Tegeldesign

Als we het over veelzijdigheid hebben, moeten we de terrazzo tegels vermelden. Eens beschouwd als een retro keuze, heeft terrazzo een moderne comeback gemaakt en hoe! Deze tegels, bestaande uit marmer, kwarts, graniet en glas, vermengd in een cementbasis, hebben een kenmerkende gespikkelde look die elke ruimte een vleugje kunstzinnigheid geeft.

Terrazzo is niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar ook duurzaam. Het is bestand tegen scheuren, slijtage en is gemakkelijk te onderhouden. En met de veelzijdige patronen en kleuren waarin terrazzo komt, is er altijd een stijl die past bij elke smaak en voorkeur.

Voor een hoogwaardige selectie kun je de terrazzo tegels van Tegelfabriek-Nederland overwegen. Met hun uitgebreide assortiment ben je verzekerd van kwaliteit en stijl.

Conclusie: Een Fusion van Vorm en Functie

Of je nu kiest voor de geometrische charme van hexagonale tegels of de veelzijdige pracht van terrazzo, het belangrijkste is om een keuze te maken die je ruimte tot leven brengt en je persoonlijke stijl weerspiegelt. Beide tegelstijlen bieden zowel functionaliteit als esthetiek, wat ze ideaal maakt voor elke renovatie of nieuw bouwproject.

Bij het kiezen van tegels is het belangrijk om te investeren in kwaliteit en design, en met opties zoals hexagon en terrazzo die momenteel de markt domineren, heb je de vrijheid om een look te kiezen die zowel tijdloos als trendy is. Ongeacht je keuze, met de juiste tegels kan elke ruimte worden omgetoverd tot een meesterwerk van design en functionaliteit.

By Trudi