Het kiezen van de perfecte parketvloer kan een uitdaging zijn, vooral met zoveel opties op de markt. In dit artikel bespreken we de kenmerken van verschillende soorten parketvloeren, helpen we je bij het kiezen van de juiste kleur en afwerking voor jouw interieur, en geven we tips voor het bestellen van je parketvloer.

1. Kenmerken van verschillende soorten parketvloeren

Er zijn veel verschillende soorten parketvloeren, elk met hun eigen unieke kenmerken. In dit gedeelte bespreken we twee van de meest populaire soorten: massief parket en multiplank parket.

a. Massief parket

Massief parket bestaat uit één stuk hout, meestal van eiken, maar ook andere houtsoorten zijn mogelijk. Dit type vloer is zeer duurzaam en kan vele malen geschuurd en opnieuw afgewerkt worden. Het nadeel is dat massief parket kan krimpen of uitzetten als gevolg van temperatuur- en vochtigheidsveranderingen, wat kan leiden tot kieren of bolling.

b. Multiplank parket

Multiplank parket bestaat uit een toplaag van massief hout op een onderlaag van verlijmde houtvezels of multiplex. Dit type vloer is stabieler dan massief parket en minder gevoelig voor krimpen en uitzetten. Multiplank parket is beschikbaar in een breed scala aan houtsoorten en afwerkingen en is over het algemeen gemakkelijker te installeren dan massief parket.

2. De juiste kleur en afwerking voor jouw interieur

Bij het kiezen van een parketvloer is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en kleuren van je interieur. Ga je voor een modern en strak interieur, dan zijn lichtere kleuren en afwerkingen wellicht geschikt. Voor een traditioneel of landelijk interieur passen warme, donkere kleuren beter. Denk ook aan de afwerking: kies je voor een matte, zijdeglans of hoogglans afwerking? Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar houd er rekening mee dat hoogglans vloeren krassen en vuil sneller laten zien.

3. Parketvloer bestellen: waar moet je op letten?

Als je eenmaal hebt besloten welk type parketvloer je wilt en welke kleur en afwerking het beste bij jouw interieur passen, is het tijd om je parketvloer te bestellen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het bestellen van je parketvloer.

a. Garantie en kwaliteit

Zorg ervoor dat je een parketvloer kiest van een betrouwbare leverancier die garantie biedt op hun producten. Dit is een teken van kwaliteit en geeft je gemoedsrust als er problemen ontstaan. Laminaatenparket.nl is bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor het bestellen van je parketvloer.

b. Bezorging en installatie

Informeer naar de bezorg- en installatiemogelijkheden voordat je je parketvloer bestelt. Sommige leveranciers bieden gratis bezorging, terwijl anderen extra kosten in rekening brengen. Het is ook belangrijk om te weten of je de vloer zelf moet installeren of dat er professionele installateurs beschikbaar zijn. Bij parketvloer bestellen Laminaatenparket.nl, kun je rekenen op een uitstekende service bij zowel bezorging als installatie.

By Trudi